Isolatie Den Dungen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Den Dungen? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen als de schuur isoleren of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Den Dungen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van muren en spuitisolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-dungen-5275

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangename leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Den Dungen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Den Dungen is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 910 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1800 en de winst ligt rond de €230 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Den Dungen kost +/- €5650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het rendement is al snel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is circa €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Den Dungen (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Den Dungen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Den Dungen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€615
(€4650)
€1140
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€2450)
€330
(€2900)
Spouwmuur€315
(€1025)
€490
(€2050)
€815
(€3625)
HR++ glas€250
(€2200)
€310
(€3250)
€425
(€5000)
isolatie den-dungen 5275

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Den Dungen?

Waarom mijn woning in Den Dungen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en geeft een besparing van €255 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan check je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint-Michielsgestel

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Den Dungen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sint-michielsgestel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint-Michielsgestel
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Den Dungen. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Den Dungen wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Den Dungen voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Den Dungen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen