Isolatie Gemonde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gemonde? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals spouwmuren isoleren of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Gemonde. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de gevel isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-gemonde-5290

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5290
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de meest toegepaste acties om een woning in Gemonde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gemonde is goedkoop (al vanaf +/- € 810 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1750 en je bespaart al snel €210 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gemonde kost plusminus €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Daarmee bespaar je zo’n €990, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we diverse mogelijke opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gemonde (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Gemonde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. Dat komt neer op €1000 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gemonde. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€745
(€6400)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€225
(€2450)
€345
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1175)
€470
(€2400)
€910
(€3100)
HR++ glas€225
(€2800)
€300
(€4250)
€375
(€4900)
isolatie gemonde 5290

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in Gemonde?

Waarom mijn woning in Gemonde isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Energiedirect en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint-Michielsgestel

Met hulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Gemonde een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sint-michielsgestel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint-Michielsgestel
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Gemonde. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Gemonde wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gemonde voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Gemonde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen