Isolatie Berlicum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Berlicum? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Berlicum. Denk aan thema’s als isolatie van de vliering en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-berlicum-5258

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed bezig voor het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5258
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check je de meest rendabele onderdelen om je woning in Berlicum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Berlicum is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 870 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Berlicum kost doorgaans €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op ongeveer €750 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we allerlei alternatieve vormen. Hieronder benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Berlicum (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Berlicum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Berlicum. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€765
(€5300)
€970
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€180
(€2650)
€310
(€3150)
Spouwmuur€300
(€1675)
€520
(€2100)
€915
(€3500)
HR++ glas€245
(€2600)
€335
(€3600)
€415
(€5400)
isolatie berlicum 5258

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Berlicum?

Waarom mijn woning in Berlicum isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Praxis, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint-Michielsgestel

Door subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Berlicum extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sint-michielsgestel.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint-Michielsgestel
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Berlicum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Berlicum wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Berlicum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Berlicum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen