Isolatie Geffen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Geffen? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals isolatie van schuine dak of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Geffen. Bijvoorbeeld vraagstukken over vloerisolatie en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-geffen-5386

 • Veel minder betalen voor energie
 • Meer controle in de woning
 • Draag bij aan een milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Geffen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Geffen is financieel toegankelijk (rond de € 780 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Geffen kost ongeveer €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Het rendement is al snel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Dit levert op plusminus €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog enkele interessante vormen. Hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Geffen (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een groenere wereld? Woning Geffen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1225 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Geffen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€655
(€6550)
€970
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€280
(€1550)
€310
(€3600)
Spouwmuur€370
(€1450)
€730
(€2450)
€850
(€3250)
HR++ glas€215
(€2300)
€280
(€3125)
€375
(€5275)
isolatie geffen 5386

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Geffen?

Waarom mijn woning in Geffen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente s-Hertogenbosch

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Geffen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.s-hertogenbosch.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket s-Hertogenbosch
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Geffen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Geffen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Geffen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Geffen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen