Isolatie Rosmalen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rosmalen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel als je dak isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Rosmalen. We zoomen in op thema’s als vloerisolatie en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rosmalen-5241

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5241
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Rosmalen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rosmalen is betaalbaar (rond de € 980 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn ongeveer €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rosmalen kost zo’n €4950. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1120. De potentiële besparing ligt op €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12600. Hiermee bespaar je ongeveer €790 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Rosmalen (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Rosmalen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. Dat komt neer op €1450 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Rosmalen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€795
(€5850)
€910
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€280
(€1750)
€360
(€2750)
Spouwmuur€270
(€800)
€740
(€2800)
€950
(€3675)
HR++ glas€190
(€2950)
€330
(€3300)
€390
(€4425)
isolatie rosmalen 5241

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Rosmalen?

Waarom mijn woning in Rosmalen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat levert gemiddeld op €225 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende projecten als isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente s-Hertogenbosch

Via (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Rosmalen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.s-hertogenbosch.nl voor opties in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket s-Hertogenbosch
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rosmalen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Rosmalen wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Rosmalen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Rosmalen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen