Isolatie Nuland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nuland? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Nuland. Dit kan gaan om vraagstukken over de bodem isoleren en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nuland-5391

 • Minder energielasten
 • Aangenamer wonen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk je de populairste methodes om je woning in Nuland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nuland kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 720 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1625 en de besparing loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nuland kost plusminus €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Dit levert op circa €770 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we meerdere alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nuland (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een duurzame wereld? Woning Nuland isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nuland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€755
(€6350)
€1170
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€295
(€2500)
€355
(€2800)
Spouwmuur€250
(€725)
€560
(€1950)
€920
(€3400)
HR++ glas€215
(€2975)
€295
(€3050)
€375
(€4425)
isolatie nuland 5391

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nuland?

Waarom mijn woning in Nuland isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en dat levert gemiddeld op €215 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Formido, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente s-Hertogenbosch

Via een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Nuland een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.s-hertogenbosch.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket s-Hertogenbosch
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nuland. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nuland wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Nuland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Nuland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen