Isolatie Delfgauw

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Delfgauw? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de kruipruimte of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Delfgauw. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en schijntocht. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-delfgauw-2645

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Delfgauw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Delfgauw is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de winst ligt rond de €250 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Delfgauw kost ongeveer €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het rendement is pakweg €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog een aantal populaire oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Delfgauw (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Delfgauw isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De besparing komt neer op €1200 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Delfgauw. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€645
(€5750)
€990
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€240
(€1900)
€370
(€3050)
Spouwmuur€340
(€1525)
€550
(€2550)
€820
(€3525)
HR++ glas€190
(€2400)
€315
(€3075)
€415
(€4425)
isolatie delfgauw 2645

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Delfgauw?

Waarom mijn woning in Delfgauw isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en geeft een besparing van €265 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pijnacker-Nootdorp

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Delfgauw een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.pijnacker-nootdorp.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pijnacker-Nootdorp
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Delfgauw. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Delfgauw wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Delfgauw voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Delfgauw. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen