Isolatie Nootdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nootdorp? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen als isolatie van platte dak en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Nootdorp. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van verwarmingsbuizen en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nootdorp-2631

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de interessantste manieren om jouw woning in Nootdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nootdorp is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1950 en de besparing loopt op tot €190, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nootdorp kost om en nabij de €5450. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. Het voordeel is pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nootdorp (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Nootdorp isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per 12 maanden. Hierna berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nootdorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€645
(€5100)
€1040
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€200
(€1700)
€345
(€2700)
Spouwmuur€250
(€1525)
€540
(€2250)
€875
(€3100)
HR++ glas€210
(€2825)
€270
(€3400)
€430
(€4775)
isolatie nootdorp 2631

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nootdorp?

Waarom mijn woning in Nootdorp isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pijnacker-Nootdorp

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Nootdorp een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.pijnacker-nootdorp.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pijnacker-Nootdorp
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nootdorp. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Nootdorp wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nootdorp voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Nootdorp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen