Isolatie Pijnacker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Pijnacker? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld muren isoleren of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uiteenlopende informatie over isolatie Pijnacker. We zoomen in op thema’s als de gevel isoleren en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-pijnacker-2641

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Pijnacker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pijnacker is betaalbaar (vanaf ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €210, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Pijnacker kost plusminus €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je ong. €980 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Pijnacker (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Woning Pijnacker isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per 12 maanden. Op deze website check je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Pijnacker. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€885
(€6800)
€1190
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€255
(€2300)
€355
(€3100)
Spouwmuur€375
(€775)
€640
(€2250)
€890
(€3075)
HR++ glas€190
(€2125)
€275
(€3325)
€370
(€5100)
isolatie pijnacker 2641

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Pijnacker?

Waarom mijn woning in Pijnacker isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en dat bespaart tot €275 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Pijnacker-Nootdorp

Mede door subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Pijnacker extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.pijnacker-nootdorp.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Pijnacker-Nootdorp
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Pijnacker. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Pijnacker wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Pijnacker voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Pijnacker. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen