Isolatie Snelrewaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Snelrewaard? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Snelrewaard. Bijvoorbeeld onderwerpen als dakisolatie en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-snelrewaard-3425

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Reductie geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna check jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Snelrewaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Snelrewaard is goed te betalen (al vanaf € 950 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Snelrewaard kost +/- €5750. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. De besparing loopt op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Het voordeel is zo’n €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Snelrewaard (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Snelrewaard isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Snelrewaard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3550)
€595
(€7050)
€1080
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€215
(€2300)
€320
(€3100)
Spouwmuur€195
(€1475)
€710
(€2500)
€805
(€3050)
HR++ glas€220
(€2800)
€270
(€3100)
€430
(€4600)
isolatie snelrewaard 3425

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Snelrewaard?

Waarom mijn woning in Snelrewaard isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oudewater

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Snelrewaard extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oudewater.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oudewater
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Snelrewaard. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Dankzij de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Snelrewaard wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Snelrewaard voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Snelrewaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen