Isolatie Hekendorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hekendorp? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Hekendorp. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hekendorp-3467

 • Een fors lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Ook akoestische isolatie
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest populaire onderdelen om een woning in Hekendorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hekendorp is aantrekkelijk beginnend bij € 970 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hekendorp kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je grofweg €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we nog meer vaak toegepaste alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hekendorp (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Woning Hekendorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 (jaarlijks). Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hekendorp. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3700)
€835
(€6700)
€950
(€9750)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€190
(€1600)
€385
(€3200)
Spouwmuur€360
(€1050)
€590
(€2625)
€795
(€3350)
HR++ glas€235
(€1950)
€330
(€3375)
€440
(€5375)
isolatie hekendorp 3467

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hekendorp?

Waarom mijn woning in Hekendorp isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, dat betekent een winst van 255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder vind je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oudewater

Mede door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Hekendorp een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oudewater.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Oudewater
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hekendorp. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hekendorp wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hekendorp voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Hekendorp. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen