Isolatie Papekop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Papekop? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering als bijv. isolatie van schuine dak en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Papekop. We bespreken zaken als de buitengevel isoleren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-papekop-3464

 • Lagere energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref je de interessantste acties om een woning in Papekop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Papekop is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Papekop kost +/- €4850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Het rendement is al snel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Daarmee bespaar je pakweg €950, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er allerlei interessante opties. Hierna bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Papekop (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Papekop isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De besparing komt neer op €1250 p/jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Papekop. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€855
(€7000)
€1240
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€215
(€2150)
€360
(€3250)
Spouwmuur€345
(€1025)
€680
(€2500)
€915
(€3425)
HR++ glas€200
(€2300)
€265
(€3025)
€450
(€4525)
isolatie papekop 3464

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Papekop?

Waarom mijn woning in Papekop isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Gamma, Karwei, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oudewater

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Papekop een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oudewater.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oudewater
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Papekop. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Papekop wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Papekop voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Papekop. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen