Isolatie Den Hout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Den Hout? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als isolatie van de bodem en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Den Hout. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-hout-4911

 • Aantrekkelijk rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4911
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Den Hout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Den Hout is voordeling (rond de € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1700 en de winst ligt rond de €190, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Den Hout kost je zo’n €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €960. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Daarmee bespaar je ong. €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog een aantal populaire oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Den Hout (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een groenere maatschappij? Woning Den Hout isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Den Hout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3900)
€745
(€6800)
€1000
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€280
(€2400)
€330
(€2700)
Spouwmuur€355
(€1350)
€690
(€2650)
€865
(€3550)
HR++ glas€190
(€2100)
€335
(€3300)
€385
(€4825)
isolatie den-hout 4911

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Den Hout?

Waarom mijn woning in Den Hout isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, dat betekent een winst van 220 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oosterhout

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Den Hout een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oosterhout.nl voor de status in februari 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oosterhout
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Den Hout. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Den Hout wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Den Hout voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Den Hout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen