Isolatie Oosteind

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oosteind? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Oosteind. We gaan aan de slag met thema’s als radiatorisolatie en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oosteind-4909

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele acties om jouw woning in Oosteind te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oosteind is goed te betalen (plusminus € 900 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €265 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oosteind kost om en nabij de €5350. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De besparing loopt op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van plusminus €960 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oosteind (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Oosteind isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1175 per 12 maanden. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oosteind. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€605
(€5400)
€1180
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€265
(€2100)
€365
(€3350)
Spouwmuur€175
(€1400)
€750
(€2050)
€815
(€3625)
HR++ glas€245
(€2875)
€275
(€3425)
€410
(€4525)
isolatie oosteind 4909

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oosteind?

Waarom mijn woning in Oosteind isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oosterhout

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Oosteind een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.oosterhout.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oosterhout
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oosteind. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Oosteind wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oosteind voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Oosteind. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen