Isolatie Dorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dorst? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van buitenmuren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Dorst. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de dakkapel en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-dorst-4854

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Stiller in de woning
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina lees jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Dorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dorst is interessant (vanaf € 900 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1750 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Dorst kost plusminus €5750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je ongeveer €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verschillende vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Dorst (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Dorst isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Dorst. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€815
(€5550)
€1160
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€290
(€1700)
€300
(€3150)
Spouwmuur€195
(€1000)
€420
(€2325)
€945
(€3150)
HR++ glas€240
(€2200)
€340
(€4050)
€350
(€4700)
isolatie dorst 4854

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Dorst?

Waarom mijn woning in Dorst isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, dat betekent een winst van 220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Oosterhout

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus een kwart van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Dorst een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oosterhout.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oosterhout
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Dorst. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Dorst wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dorst voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Dorst. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen