Isolatie Elspeet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Elspeet? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Elspeet. Denk aan onderwerpen als tochtprofielen en K-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-elspeet-8075

 • Een flink lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed voor het klimaat
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8075
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Elspeet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Elspeet is interessant (vanaf zo’n € 810 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1875 en je bespaart al snel €195 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Elspeet kost zo’n €5300. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op plusminus €880 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere mogelijke alternatieven. Hieronder behandelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Elspeet (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste wereld? Woning Elspeet isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Hierna bekijk je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Elspeet. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€795
(€6450)
€1030
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€275
(€2450)
€325
(€3400)
Spouwmuur€240
(€1200)
€510
(€2750)
€840
(€3375)
HR++ glas€245
(€2600)
€310
(€3250)
€385
(€4425)
isolatie elspeet 8075

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Elspeet?

Waarom mijn woning in Elspeet isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nunspeet

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Elspeet een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nunspeet.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nunspeet
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Elspeet. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Elspeet wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Elspeet voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Elspeet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen