Isolatie Hulshorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hulshorst? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de zolder en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Hulshorst. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en schijntocht. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hulshorst-8077

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8077
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf tref jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Hulshorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hulshorst kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 970 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en de winst ligt rond de €200 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hulshorst kost +/- €5100. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12300. Hiermee bespaar je zo’n €810 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hulshorst (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een energiezuinige gemeenschap? Woning Hulshorst isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hulshorst. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€605
(€6800)
€1030
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€225
(€1550)
€385
(€2800)
Spouwmuur€375
(€875)
€630
(€2000)
€880
(€3150)
HR++ glas€240
(€2100)
€340
(€3150)
€350
(€4825)
isolatie hulshorst 8077

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Hulshorst?

Waarom mijn woning in Hulshorst isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat levert gemiddeld op €200 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nunspeet

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Hulshorst een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nunspeet.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Nunspeet
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hulshorst. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Hulshorst wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hulshorst voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Hulshorst. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen