Isolatie Vierhouten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vierhouten? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties als bijv. de spouwmuur isoleren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna lees je nuttige informatie over isolatie Vierhouten. Bijvoorbeeld thema’s als buitenmuren isoleren en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vierhouten-8076

 • Lagere stookkosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8076
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand lees jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Vierhouten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vierhouten kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 900 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1625 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vierhouten kost je zo’n €4900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1030. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12700. Je profiteert van circa €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog enkele interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vierhouten (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een energiezuinige samenleving? Woning Vierhouten isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2450 m3. De besparing komt neer op €900 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vierhouten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€755
(€7100)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€275
(€2550)
€325
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1675)
€520
(€2425)
€815
(€3050)
HR++ glas€215
(€2425)
€310
(€3375)
€440
(€5000)
isolatie vierhouten 8076

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Vierhouten?

Waarom mijn woning in Vierhouten isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €210 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende klussen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nunspeet

Mede door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Vierhouten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nunspeet.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nunspeet
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Vierhouten. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Vierhouten wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Vierhouten voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Vierhouten. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen