Isolatie Nederweert-Eind

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nederweert-Eind? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Nederweert-Eind. Dit kan gaan om thema’s als isolerende deuren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nederweert-eind-6034

 • Veel minder betalen voor energie
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Beperking geluiden van buiten
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Nederweert-Eind te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nederweert-Eind is betaalbaar (plusminus € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €2000 en het rendement ligt op zo’n €200 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nederweert-Eind kost ongeveer €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het voordeel is pakweg €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nederweert-Eind (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een groenere toekomst? Woning Nederweert-Eind isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De besparing komt neer op €900 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nederweert-Eind. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€835
(€4500)
€1120
(€9350)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€225
(€2400)
€360
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1750)
€470
(€2675)
€805
(€3275)
HR++ glas€225
(€1950)
€335
(€3200)
€415
(€5350)
isolatie nederweert-eind 6034

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Nederweert-Eind?

Waarom mijn woning in Nederweert-Eind isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300 en dat bespaart tot €300 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nederweert

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Nederweert-Eind een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nederweert.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nederweert
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nederweert-Eind. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Nederweert-Eind wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Nederweert-Eind voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Nederweert-Eind. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen