Isolatie Leveroy

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leveroy? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen zoals vliering isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je waardevolle informatie over isolatie Leveroy. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-leveroy-6092

 • Lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Stiller in de woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6092
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop vind je de interessantste acties om een woning in Leveroy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leveroy is goed te betalen (al vanaf +/- € 990 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en het rendement ligt op zo’n €240 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leveroy kost +/- €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. De potentiële besparing ligt op €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. De winst is zo’n €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er nog enkele mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leveroy (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een bewuste maatschappij? Woning Leveroy isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Leveroy. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3050)
€755
(€6150)
€1030
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€205
(€2250)
€330
(€3600)
Spouwmuur€175
(€1000)
€460
(€2300)
€920
(€3450)
HR++ glas€225
(€2625)
€280
(€4300)
€435
(€5275)
isolatie leveroy 6092

Plaatsen in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Leveroy?

Waarom mijn woning in Leveroy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en dat bespaart tot €220 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Nederweert

Door de ondersteuning van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Leveroy een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nederweert.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nederweert
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Leveroy. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Leveroy wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Leveroy voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Leveroy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen