Isolatie Ospel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ospel? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie van de schuur en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je handige informatie over isolatie Ospel. We staan stil bij onderwerpen als spouwmuurisolatie en steenwol. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ospel-6035

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder last van vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest rendabele acties om jullie woning in Ospel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ospel is interessant (vanaf ongeveer € 980 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ospel kost gemiddeld €4550. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het rendement is ong. €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we diverse populaire mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ospel (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste wereld? Woning Ospel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op deze website kijken we naar de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ospel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€835
(€6800)
€1050
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€265
(€2550)
€320
(€3250)
Spouwmuur€245
(€750)
€440
(€2450)
€875
(€3650)
HR++ glas€230
(€2850)
€295
(€3725)
€435
(€5050)
isolatie ospel 6035

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ospel?

Waarom mijn woning in Ospel isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Delta of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en geeft een besparing van €225 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Nederweert

Door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Ospel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nederweert.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nederweert
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ospel. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ospel wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ospel voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Ospel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen