Isolatie Rogat

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rogat? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Rogat. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de kruipruimte en condensvorming. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rogat-7949

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Tevens geluidsisolatie
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7949
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Rogat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rogat kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 880 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €195 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rogat kost je zo’n €5300. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. De besparing loopt op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11500. Het rendement is ongeveer €880 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Rogat (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Rogat isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Rogat. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€775
(€7250)
€980
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€245
(€2400)
€325
(€3200)
Spouwmuur€350
(€775)
€450
(€2450)
€920
(€3475)
HR++ glas€195
(€2550)
€290
(€4225)
€420
(€5100)
isolatie rogat 7949

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Rogat?

Waarom mijn woning in Rogat isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meppel

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Rogat een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.meppel.nl voor de status in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Meppel
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rogat. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Rogat wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Rogat voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rogat. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen