Isolatie Nijeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nijeveen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als bijv. de zolder isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Nijeveen. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nijeveen-7948

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Geluidswerende werking
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7948
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk jij de meest interessante manieren om je woning in Nijeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nijeveen is goed te betalen (om en nabij de € 910 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijeveen kost ongeveer €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. De besparing loopt op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is pakweg €940 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nijeveen (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Nijeveen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar. Hierna check je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nijeveen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€845
(€6100)
€1160
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€255
(€1950)
€390
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1675)
€590
(€2400)
€945
(€3525)
HR++ glas€235
(€2325)
€280
(€3675)
€445
(€5150)
isolatie nijeveen 7948

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Nijeveen?

Waarom mijn woning in Nijeveen isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Meppel

Door een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Nijeveen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.meppel.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meppel
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nijeveen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Nijeveen wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nijeveen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Nijeveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen