Isolatie De Schiphorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in De Schiphorst? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld muren isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie De Schiphorst. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de zolder en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-de-schiphorst-7966

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7966
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk je de interessantste onderdelen om een woning in De Schiphorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Schiphorst is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €275, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Schiphorst kost +/- €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Hiermee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog enkele mogelijke vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in De Schiphorst (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning De Schiphorst isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. De besparing komt neer op €875 op jaarbasis. Hierna vind je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in De Schiphorst. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3050)
€855
(€7500)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€275
(€1950)
€320
(€3300)
Spouwmuur€235
(€1150)
€720
(€2325)
€795
(€3575)
HR++ glas€245
(€2500)
€305
(€3150)
€400
(€5375)
isolatie de-schiphorst 7966

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in De Schiphorst?

Waarom mijn woning in De Schiphorst isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €275 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Meppel

Via (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in De Schiphorst een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.meppel.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meppel
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in De Schiphorst. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan De Schiphorst wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Schiphorst voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in De Schiphorst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen