Isolatie Schoonrewoerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schoonrewoerd? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals de binnengevel isoleren of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Schoonrewoerd. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de gevel en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-schoonrewoerd-4145

 • Een structureel lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4145
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest toegepaste methodes om een woning in Schoonrewoerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schoonrewoerd kan erg voordelig (om en nabij de € 990 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Schoonrewoerd kost gemiddeld €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12800. Het rendement is ong. €830 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Schoonrewoerd (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Schoonrewoerd isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. Dat is dus al gauw €1225 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Schoonrewoerd. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3400)
€685
(€6450)
€1120
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€195
(€2200)
€320
(€3600)
Spouwmuur€315
(€1600)
€460
(€2550)
€905
(€3525)
HR++ glas€250
(€2825)
€320
(€4175)
€440
(€4900)
isolatie schoonrewoerd 4145

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schoonrewoerd?

Waarom mijn woning in Schoonrewoerd isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, dat betekent een winst van 255 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leerdam

Door de ondersteuning van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Schoonrewoerd een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leerdam.nl voor de status in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Leerdam
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schoonrewoerd. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Schoonrewoerd wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Schoonrewoerd voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Schoonrewoerd. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen