Isolatie Kedichem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kedichem? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de kruipruimte of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Kedichem. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-kedichem-4247

 • Lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Kedichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kedichem is goed te betalen (ongeveer € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen bedragen zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €245 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kedichem kost +/- €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13300. De winst is zo’n €990 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog een aantal vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kedichem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Kedichem isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. De besparing komt neer op €825 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kedichem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€745
(€7450)
€970
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€180
(€2100)
€395
(€3150)
Spouwmuur€175
(€1400)
€610
(€2675)
€825
(€3575)
HR++ glas€195
(€2700)
€340
(€3425)
€385
(€5225)
isolatie kedichem 4247

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kedichem?

Waarom mijn woning in Kedichem isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en besparen tot €330 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand check je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Formido, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leerdam

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Kedichem extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leerdam.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leerdam
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Kedichem. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Kedichem wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kedichem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Kedichem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen