Isolatie Oosterwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oosterwijk? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Oosterwijk. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als tussenwanden isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oosterwijk-4163

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Toekomstbestendig

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4163
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Oosterwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosterwijk is interessant (gemiddeld zo’n € 820 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oosterwijk kost plusminus €5500. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Het voordeel is zo’n €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we allerlei mogelijke opties. Hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterwijk (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Woning Oosterwijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar. Hieronder tref je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oosterwijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€725
(€6000)
€1240
(€8450)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€175
(€2000)
€385
(€2700)
Spouwmuur€375
(€850)
€700
(€1925)
€910
(€3100)
HR++ glas€205
(€2900)
€310
(€4050)
€440
(€4825)
isolatie oosterwijk 4163

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oosterwijk?

Waarom mijn woning in Oosterwijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leerdam

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Oosterwijk een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leerdam.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leerdam
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oosterwijk. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Oosterwijk wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oosterwijk voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Oosterwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen