Isolatie Tolbert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tolbert? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering als plat dak isoleren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Tolbert. We bespreken topics als isolatie van de gevel en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-tolbert-9356

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder geluid van buiten
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9356
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Tolbert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tolbert is voordeling (om en nabij de € 890 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tolbert kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1190. De potentiële besparing ligt op €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11200. Hiermee bespaar je circa €780 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zien we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Tolbert (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een energiezuinige samenleving? Woning Tolbert isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tolbert. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€655
(€5800)
€1050
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€255
(€2050)
€325
(€2900)
Spouwmuur€235
(€1100)
€500
(€1925)
€825
(€3475)
HR++ glas€250
(€2350)
€270
(€3250)
€380
(€5200)
isolatie tolbert 9356

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Tolbert?

Waarom mijn woning in Tolbert isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000, dat betekent een winst van 225 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Gamma, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leek

Met hulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Tolbert een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leek.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leek
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Tolbert. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Tolbert wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tolbert voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Tolbert. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen