Isolatie Lettelbert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lettelbert? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals tussenwanden isoleren en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over isolatie Lettelbert. Bijvoorbeeld topics als isolatie van schuine dak en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-lettelbert-9827

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9827
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Lettelbert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lettelbert kan erg voordelig (vanaf € 850 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1800 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lettelbert kost zo’n €5000. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Je profiteert van om en nabij €930 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lettelbert (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een duurzame samenleving? Woning Lettelbert isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lettelbert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€785
(€7200)
€1180
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€190
(€2350)
€400
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1425)
€750
(€2600)
€910
(€3100)
HR++ glas€195
(€2875)
€315
(€3875)
€370
(€4675)
isolatie lettelbert 9827

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Lettelbert?

Waarom mijn woning in Lettelbert isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie of NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €305, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leek

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Lettelbert een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leek.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leek
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Lettelbert. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Lettelbert wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lettelbert voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lettelbert. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen