Isolatie Enumatil

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Enumatil? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen als tussenwanden isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je diverse informatie over isolatie Enumatil. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-enumatil-9812

 • Lagere energienota
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9812
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal je de meest interessante onderdelen om je woning in Enumatil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Enumatil is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 710 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Enumatil kost doorgaans €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het rendement is al snel €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Hiermee bespaar je plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er nog meer rendabele vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Enumatil (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Woning Enumatil isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Enumatil. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€595
(€5050)
€970
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€225
(€2400)
€325
(€2950)
Spouwmuur€335
(€1025)
€420
(€2450)
€905
(€3425)
HR++ glas€235
(€2475)
€300
(€3725)
€435
(€4800)
isolatie enumatil 9812

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Enumatil?

Waarom mijn woning in Enumatil isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leek

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Enumatil extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leek.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leek
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Enumatil. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Enumatil wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Enumatil voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Enumatil. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen