Isolatie Midwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Midwolde? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van platte dak of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Midwolde. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en condensvorming. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-midwolde-9355

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9355
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Midwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Midwolde is interessant (rond de € 930 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1750 en het rendement ligt op zo’n €275 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Midwolde kost ongeveer €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is zo’n €980 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we nog enkele populaire oplossingen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Midwolde (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een energiebewuste toekomst? Woning Midwolde isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Midwolde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3600)
€665
(€5400)
€950
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€295
(€1950)
€350
(€3550)
Spouwmuur€345
(€1300)
€560
(€1950)
€910
(€3250)
HR++ glas€205
(€2550)
€295
(€4125)
€420
(€5300)
isolatie midwolde 9355

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Midwolde?

Waarom mijn woning in Midwolde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en besparen tot €230 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leek

Met hulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Midwolde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leek.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leek
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Midwolde. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Midwolde wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Midwolde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Midwolde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen