Isolatie Bleiswijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bleiswijk? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties als schuin dak isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over isolatie Bleiswijk. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en spouwanker. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bleiswijk-2665

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan snel aangebracht worden
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest toegepaste stappen om je woning in Bleiswijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bleiswijk kan erg voordelig (al vanaf € 780 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €225 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bleiswijk kost doorgaans €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het voordeel is pakweg €850 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere mogelijke opties. Hieronder vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Bleiswijk (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Bleiswijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Bleiswijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€785
(€4950)
€1210
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€260
(€2150)
€320
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1750)
€430
(€2300)
€805
(€3275)
HR++ glas€230
(€2325)
€330
(€3725)
€435
(€5275)
isolatie bleiswijk 2665

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bleiswijk?

Waarom mijn woning in Bleiswijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €350 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Multimate, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lansingerland

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Bleiswijk een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lansingerland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lansingerland
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bleiswijk. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Bleiswijk wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Bleiswijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Bleiswijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen