Isolatie Berkel en Rodenrijs

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Berkel en Rodenrijs? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je uiteenlopende informatie over isolatie Berkel en Rodenrijs. We gaan aan de slag met thema’s als de zolder isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-berkel-en-rodenrijs-2651

 • Uitstekend rendement
 • Aangenamer wonen
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2651
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina bekijk je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Berkel en Rodenrijs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Berkel en Rodenrijs is interessant (om en nabij de € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1775 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Berkel en Rodenrijs kost zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1090. De potentiële besparing ligt op €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je grofweg €770, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verscheidene alternatieve vormen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Berkel en Rodenrijs (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Berkel en Rodenrijs isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Berkel en Rodenrijs. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3200)
€695
(€4950)
€1130
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€175
(€1950)
€315
(€3600)
Spouwmuur€265
(€1575)
€420
(€2075)
€800
(€3650)
HR++ glas€240
(€2775)
€325
(€3825)
€430
(€5400)
isolatie berkel-en-rodenrijs 2651

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Berkel en Rodenrijs?

Waarom mijn woning in Berkel en Rodenrijs isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lansingerland

Met hulp van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Berkel en Rodenrijs een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lansingerland.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lansingerland
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Berkel en Rodenrijs. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Berkel en Rodenrijs wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Berkel en Rodenrijs voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Berkel en Rodenrijs. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen