Isolatie Bergschenhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bergschenhoek? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van platte dak en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Bergschenhoek. We zoomen in op zaken als de gevel isoleren en spuitisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bergschenhoek-2661

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Maak je huis stiller
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2661
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk je de interessantste onderdelen om je woning in Bergschenhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bergschenhoek kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 970 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1650 en het resultaat is zo’n €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bergschenhoek kost plusminus €5850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het rendement is al snel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Het rendement is grofweg €980 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we diverse aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Bergschenhoek (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Bergschenhoek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Bergschenhoek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€805
(€6800)
€1070
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€225
(€2550)
€345
(€3000)
Spouwmuur€380
(€1725)
€560
(€2275)
€805
(€3650)
HR++ glas€210
(€2150)
€280
(€3750)
€420
(€4500)
isolatie bergschenhoek 2661

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Bergschenhoek?

Waarom mijn woning in Bergschenhoek isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat levert gemiddeld op €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Onderstaand vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lansingerland

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de offerte kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Bergschenhoek een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lansingerland.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lansingerland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bergschenhoek. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Bergschenhoek wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bergschenhoek voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Bergschenhoek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen