Isolatie Zeeland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zeeland? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als vliering isoleren en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Zeeland. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zeeland-5410

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Stiller in de woning
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref je de populairste manieren om je woning in Zeeland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zeeland is voordeling (vanaf plusminus € 900 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zeeland kost doorgaans €4950. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op om en nabij €900 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog enkele aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zeeland (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Zeeland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Zeeland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€865
(€5250)
€1100
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€175
(€2450)
€385
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1525)
€440
(€2225)
€885
(€3250)
HR++ glas€250
(€1900)
€270
(€3350)
€415
(€5225)
isolatie zeeland 5410

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zeeland?

Waarom mijn woning in Zeeland isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975, dat betekent een winst van 205 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo, Formido, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Landerd

Met behulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Zeeland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.landerd.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Landerd
Het is evident: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zeeland. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips creëer je een isolatieplan Zeeland wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zeeland voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Zeeland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen