Isolatie Schaijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schaijk? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen als bijv. HR++ glas en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Schaijk. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vliering en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-schaijk-5374

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de populairste onderdelen om je woning in Schaijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Schaijk is interessant (gemiddeld zo’n € 760 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1850 en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Schaijk kost zo’n €5050. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13000. De winst is pakweg €790 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog meer alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schaijk (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Schaijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. Dat is dus al gauw €1375 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Schaijk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€575
(€7200)
€1170
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€170
(€2000)
€365
(€3000)
Spouwmuur€195
(€1550)
€550
(€2150)
€780
(€3550)
HR++ glas€230
(€2700)
€285
(€3175)
€415
(€4600)
isolatie schaijk 5374

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Schaijk?

Waarom mijn woning in Schaijk isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Landerd

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Schaijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.landerd.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Landerd
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Schaijk. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Schaijk wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Schaijk voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Schaijk. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een aangename warme woning en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen