Isolatie Reek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Reek? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals isolatie van de kruipruimte of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Reek. Je kunt denken aan onderwerpen als tochtwering en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-reek-5375

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5375
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest interessante methodes om jullie woning in Reek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Reek is aantrekkelijk (al vanaf € 880 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €2000 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Reek kost gemiddeld €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog enkele populaire mogelijkheden. Hierna praten we over de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Reek (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een groenere samenleving? Woning Reek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat komt neer op €1225 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl tref je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Reek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3900)
€795
(€6150)
€1020
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€275
(€2350)
€355
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1750)
€540
(€1950)
€885
(€3325)
HR++ glas€230
(€2200)
€265
(€4025)
€415
(€5175)
isolatie reek 5375

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Reek?

Waarom mijn woning in Reek isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en dat bespaart tot €270, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Landerd

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Reek een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.landerd.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Landerd
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Reek. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Reek wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Reek voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Reek. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen