Isolatie Schore

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schore? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties als schuin dak isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Schore. Je komt meer te weten over onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-schore-4423

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Voor klein en groot budget
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna check je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Schore te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schore is betaalbaar beginnend bij € 880 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €245 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schore kost +/- €4850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12100. Hiermee bespaar je om en nabij €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we allerlei mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Schore (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Schore isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 p/jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Schore. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3600)
€725
(€7450)
€1080
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€200
(€1600)
€340
(€3250)
Spouwmuur€175
(€725)
€430
(€2700)
€790
(€3675)
HR++ glas€210
(€2175)
€275
(€3075)
€400
(€4650)
isolatie schore 4423

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Schore?

Waarom mijn woning in Schore isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, dat betekent een winst van 345 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Formido, Multimate, Praxis, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kapelle

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Schore een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kapelle.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kapelle
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Schore. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Schore wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schore voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Schore. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen