Isolatie Kloetinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kloetinge? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als bijv. muren isoleren of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Kloetinge. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de vliering en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kloetinge-4482

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Reductie geluid
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4482
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check jij de populairste acties om jouw woning in Kloetinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kloetinge is voordeling (al vanaf +/- € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1750 en het bespaart circa €190 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, steenwol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kloetinge kost je zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is pakweg €910 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we diverse vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kloetinge (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame toekomst? Woning Kloetinge isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De besparing komt neer op €1125 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kloetinge. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€805
(€6950)
€1240
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€175
(€1550)
€360
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1325)
€520
(€2175)
€860
(€3100)
HR++ glas€210
(€2775)
€295
(€3450)
€415
(€5225)
isolatie kloetinge 4482

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kloetinge?

Waarom mijn woning in Kloetinge isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200 en besparen tot €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande projecten als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Hubo, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Kapelle

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Kloetinge een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.kapelle.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kapelle
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kloetinge. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kloetinge wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Kloetinge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Kloetinge. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen