Isolatie Wemeldinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wemeldinge? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Wemeldinge. Je leest uitvoerig over thema’s als isolerende raambekleding en energiebespaarlening. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wemeldinge-4424

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Voor klein en groot budget
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4424
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Wemeldinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wemeldinge is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 920 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wemeldinge kost +/- €5250. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11100. De winst is ong. €770 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Wemeldinge (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Wemeldinge isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. Dat is dus al gauw €1050 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wemeldinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€735
(€6000)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€185
(€2450)
€315
(€3250)
Spouwmuur€210
(€800)
€640
(€2100)
€905
(€3425)
HR++ glas€230
(€2425)
€260
(€3675)
€380
(€4525)
isolatie wemeldinge 4424

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Wemeldinge?

Waarom mijn woning in Wemeldinge isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kapelle

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Wemeldinge een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.kapelle.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kapelle
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wemeldinge. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Wemeldinge wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wemeldinge voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Wemeldinge. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen