Isolatie Diessen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Diessen? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van muren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Diessen. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van buitenmuren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-diessen-5087

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettige leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5087
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje lees jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Diessen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Diessen kan erg voordelig beginnend bij € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Diessen kost plusminus €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je plusminus €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog een aantal populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Diessen (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste samenleving? Woning Diessen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Diessen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€785
(€5900)
€1190
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€275
(€2300)
€345
(€3550)
Spouwmuur€230
(€1075)
€540
(€2275)
€900
(€3475)
HR++ glas€195
(€2250)
€280
(€3375)
€400
(€4900)
isolatie diessen 5087

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Diessen?

Waarom mijn woning in Diessen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Hubo, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hilvarenbeek

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Diessen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hilvarenbeek.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hilvarenbeek
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Diessen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Diessen wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Diessen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Diessen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen