Isolatie Geertruidenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Geertruidenberg? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering als de vloer isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Geertruidenberg. We bespreken thema’s als isolatie van binnenmuren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-geertruidenberg-4931

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4931
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna bekijk jij de interessantste methodes om jullie woning in Geertruidenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Geertruidenberg is goedkoop (gemiddeld zo’n € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €240 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Geertruidenberg kost zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Het voordeel is circa €770 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we verschillende aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Geertruidenberg (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning Geertruidenberg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. De besparing komt neer op €1075 (jaarlijks). Op deze website komen we met de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Geertruidenberg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€605
(€7250)
€1070
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€240
(€2350)
€390
(€2950)
Spouwmuur€235
(€1175)
€730
(€2275)
€890
(€3375)
HR++ glas€230
(€2150)
€290
(€3425)
€445
(€4725)
isolatie geertruidenberg 4931

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Geertruidenberg?

Waarom mijn woning in Geertruidenberg isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en besparen tot €200 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan check je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Geertruidenberg

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Geertruidenberg een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.geertruidenberg.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Geertruidenberg
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Geertruidenberg. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Geertruidenberg wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Geertruidenberg voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Geertruidenberg. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen