Isolatie Haghorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Haghorst? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bodemisolatie en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Haghorst. Je komt meer te weten over onderwerpen als tochtwering en lambda waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-haghorst-5089

 • Minder energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Dempt het geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5089
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de interessantste stappen om je woning in Haghorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haghorst kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €260 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Haghorst kost zo’n €4850. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je ongeveer €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we allerlei rendabele oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Haghorst (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en een duurzame wereld? Woning Haghorst isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2475 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Haghorst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€575
(€6750)
€1120
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€260
(€2150)
€345
(€3200)
Spouwmuur€240
(€750)
€560
(€1925)
€865
(€3100)
HR++ glas€200
(€2825)
€290
(€4100)
€450
(€4575)
isolatie haghorst 5089

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Haghorst?

Waarom mijn woning in Haghorst isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en geeft een besparing van €265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hilvarenbeek

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Haghorst een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hilvarenbeek.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hilvarenbeek
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Haghorst. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Haghorst wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Haghorst voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Haghorst. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen