Isolatie Esbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Esbeek? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen als bijv. plat dak isoleren of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Esbeek. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de spouw en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-esbeek-5085

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Houdt geluid tegen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5085
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Esbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Esbeek is voordeling (vanaf plusminus € 720 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1700 en de winst ligt rond de €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Esbeek kost doorgaans €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Daarmee bespaar je om en nabij €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we diverse mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Esbeek (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een energiezuinige gemeenschap? Woning Esbeek isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. Dat is dus al gauw €925 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Esbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3200)
€675
(€5650)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€275
(€2200)
€360
(€3050)
Spouwmuur€220
(€925)
€730
(€2350)
€795
(€3450)
HR++ glas€195
(€2650)
€330
(€3425)
€395
(€5325)
isolatie esbeek 5085

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Esbeek?

Waarom mijn woning in Esbeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hilvarenbeek

Met behulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Esbeek een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hilvarenbeek.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hilvarenbeek
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Esbeek. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Esbeek wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Esbeek voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Esbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen