Isolatie Tilburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tilburg? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouw isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Tilburg. Dit kan gaan om vraagstukken over de bodem isoleren en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-tilburg-5001

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5001
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M3870 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€121,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste onderdelen om een woning in Tilburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tilburg is betaalbaar (al vanaf +/- € 920 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juli 2022).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €210 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Tilburg kost +/- €5200. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Het voordeel is grofweg €940, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Tilburg (juli 2022)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Tilburg isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Hieronder tref je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Tilburg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€865
(€4500)
€1130
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€235
(€2200)
€335
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1300)
€450
(€2450)
€820
(€3550)
HR++ glas€200
(€2725)
€320
(€4175)
€350
(€4625)
isolatie tilburg 5001

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Tilburg?

Waarom mijn woning in Tilburg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tilburg

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Tilburg een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tilburg.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tilburg
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Tilburg. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Tilburg wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tilburg voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Tilburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen