Isolatie Biest-Houtakker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Biest-Houtakker? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. spouwmuren isoleren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Biest-Houtakker. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en XPS Isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-biest-houtakker-5084

 • Supersnel terugverdient
 • Meer invloed op de temperatuur
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beschermt ook tegen brand
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5084
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de meest populaire toepassingen om een woning in Biest-Houtakker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Biest-Houtakker is goedkoop (vanaf plusminus € 830 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1800 en de besparing loopt op tot €195, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Biest-Houtakker kost om en nabij de €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1170. De potentiële besparing ligt op €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is circa €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog enkele vaak toegepaste opties. Hierna bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Biest-Houtakker (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Biest-Houtakker isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. Dat komt neer op €925 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Biest-Houtakker. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3500)
€685
(€5250)
€1170
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€260
(€2100)
€365
(€3250)
Spouwmuur€270
(€1325)
€540
(€2375)
€900
(€3525)
HR++ glas€215
(€2425)
€295
(€3575)
€440
(€4750)
isolatie biest-houtakker 5084

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Biest-Houtakker?

Waarom mijn woning in Biest-Houtakker isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3625 en besparen tot €270 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Multimate, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hilvarenbeek

Met hulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Biest-Houtakker een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hilvarenbeek.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hilvarenbeek
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Biest-Houtakker. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Biest-Houtakker wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Biest-Houtakker voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Biest-Houtakker. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen