Isolatie Nederasselt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nederasselt? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Nederasselt. Je leest uitvoerig over zaken als de garage isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nederasselt-6612

 • Hoog rendement
 • Geen vochtproblemen
 • Kies voor een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6612
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal jij de meest interessante manieren om je woning in Nederasselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nederasselt is goed te betalen (al vanaf € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nederasselt kost zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Dit levert op ongeveer €820 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Nederasselt (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Nederasselt isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nederasselt. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€775
(€6450)
€1000
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€215
(€1700)
€350
(€3300)
Spouwmuur€395
(€1550)
€640
(€2700)
€805
(€3125)
HR++ glas€230
(€2025)
€320
(€3150)
€450
(€4550)
isolatie nederasselt 6612

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nederasselt?

Waarom mijn woning in Nederasselt isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125 en geeft een besparing van €350 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heumen

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Nederasselt een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heumen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heumen
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nederasselt. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Nederasselt wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Nederasselt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Nederasselt. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen