Isolatie Overasselt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Overasselt? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van buitenmuren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over isolatie Overasselt. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-overasselt-6611

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Meer stilte in huis
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6611
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje bekijk jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Overasselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Overasselt is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1775 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Overasselt kost ongeveer €5000. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13200. Je profiteert van circa €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Overasselt (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Overasselt isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 p/jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Overasselt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€575
(€6550)
€1170
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€170
(€2100)
€320
(€3350)
Spouwmuur€375
(€1375)
€650
(€2250)
€855
(€3575)
HR++ glas€240
(€2800)
€295
(€4225)
€355
(€4550)
isolatie overasselt 6611

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Overasselt?

Waarom mijn woning in Overasselt isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Multimate, Karwei, Praxis, Hubo, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heumen

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Overasselt een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heumen.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heumen
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Overasselt. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Overasselt wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Overasselt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Overasselt. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen