Isolatie Malden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Malden? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals muren isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Malden. We staan stil bij items als tussenwanden isoleren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-malden-6581

 • De energienota gaat omlaag
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Ook geluidsdicht
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6581
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste werkzaamheden om je woning in Malden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Malden is goedkoop (gemiddeld zo’n € 750 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1900 en het resultaat is zo’n €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Malden kost plusminus €5050. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is pakweg €870 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er allerlei mogelijke vormen. In onderstaande tekst bespreken we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Malden (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Malden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Malden. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€755
(€5800)
€960
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€170
(€2150)
€325
(€3100)
Spouwmuur€220
(€1025)
€740
(€2475)
€865
(€3050)
HR++ glas€230
(€2225)
€295
(€4150)
€425
(€4875)
isolatie malden 6581

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Malden?

Waarom mijn woning in Malden isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heumen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Malden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heumen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heumen
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Malden. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Malden wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Malden voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Malden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen