Isolatie Heeze-Leende

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heeze-Leende? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Heeze-Leende. We gaan aan de slag met thema’s als vloerisolatie en K-waarde. Meteen besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heeze-leende-5591

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Rust en comfort in huis
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Heeze-Leende te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heeze-Leende kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 720 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €245 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1725 en de besparing loopt op tot €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heeze-Leende kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Je profiteert van grofweg €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Heeze-Leende (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Heeze-Leende isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Hierna vind je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Heeze-Leende. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3850)
€745
(€5650)
€1100
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€205
(€1950)
€330
(€2900)
Spouwmuur€315
(€1250)
€570
(€2225)
€825
(€3375)
HR++ glas€230
(€2425)
€260
(€3650)
€440
(€5350)
isolatie heeze-leende 5591

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in Heeze-Leende?

Waarom mijn woning in Heeze-Leende isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en geeft een besparing van €210 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heeze-Leende

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Heeze-Leende extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.heeze-leende.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heeze-Leende
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heeze-Leende. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Heeze-Leende wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Heeze-Leende voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Heeze-Leende. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen